MeetjesBAND

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 4 augustus 2019 10u00 - 14u00
SOCK - MOLENSTRAAT 26, 9970 KAPRIJKE
De landelijke gilden van Kaprijke en Sint-Jan-Bentille organiseren samen een leuke recreatieve fietstocht, de MeetjesBAND. Ook dit jaar focussen we op de mooiste landschappen van het Meetjesland en zetten we de bossengordel van Lembeke-Oosteeklo en het polderlandschap van Assenede in de kijker. 30 km ? Kuieren in de Meetjeslandse Zandstreek 50 km ? Naar Rusland (*) langs water, zand en polders
De MeetjesBAND wil jaar na jaar op een creatieve manier de mooiste Meetjeslandse landschappen voor iedereen ontsluiten. Dit jaar kiezen we voor de zandrug van de Lembeekse bossen tot Ertvelde en zelfs een beetje verder tot in (Klein) Rusland, waar je een bezoek kunt brengen aan Fabriek Energiek en de Zonneberg met een prachtig uitzicht over het Meetjesland.  Nadien keren we onze route om verder de weidse polders op te zoeken in Assenede en Boekhoute. 
 
Opnieuw focussen we ons op het landschap en we staan stil bij de ‘kleine’ elementen, die de streek maken tot wat ze is.  Laat je betoveren door de grote afwisseling van bossen, zandige vlaktes, dijken, polders, kreken en bomenrijen.  Ontdek de afwisseling met de kleine dorpen, de diverse boerderijen en de landelijke woningen. Geniet van de diversiteit in het landschap: van de gesloten bossen tot de vlakke panorama’s met daarin grote boerderijen. Kom mee op ontdekkingstocht langs bloemenvelden op akkers of op akkerranden en in volks- of voortuinen. Alle betalende deelnemers krijgen een heerlijke versnapering en een nuttig gadget. 

Routes: 
 
30 km:   Kuieren in de Meetjeslandse Zandstreek 
50 km: Naar Rusland (*) langs water, zand en polders 

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Oosterzele
Meer weten?
Prijs
€ 4,00
Vooraf inschrijven kan aan 3 euro/persoon (vanaf 12 jaar) door storting op het rekeningnummer BE70 7370 3828 4125 met vermelding van aantal volwassenen en kinderen (tot 31 juli)
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0471/776394